Wat is een baby spa?

Zuxx Baby Spa is een nieuw en uniek concept voor jou en je baby. Je baby is welkom vanaf ongeveer 14 dagen tot en met circa 9 maanden. De baby spa is een veilige, schone en rustgevende plek voor jou en je baby. Intens genieten van de bonding time tussen jou en je baby zonder te veel prikkels eromheen. Het wordt geadviseerd zo jong mogelijk met baby spa sessies te beginnen, om gewenning te creëren en meer ontwikkelingsvoordelen te verkrijgen. Maar dit hoeft natuurlijk niet, je ziet met één sessie al wat het voor je baby en de binding met jou als ouder doet.

 

Wat is floaten?

Met een bezoek aan Zuxx Baby Spa wordt de ontwikkeling van je baby gestimuleerd door middel van hydrotherapie, bewegen in warm water. De baby spa beschikt over twee speciale jacuzzi’s, gevuld met warm water van 35-37 graden waarin je baby heerlijk kan genieten van een individuele sessie hydrotherapie. Het water wordt gezuiverd en is dus vrij van chloor en chemicaliën. Hierdoor is het ook geschikt voor baby’s met een gevoelige huid of allergieën. Dankzij onze babyvriendelijke nekdrijfringen (CE-gemarkeerd) kan je baby veilig en autonoom gaan floaten, vrij bewegen in het water. Net zoals een baby gewend was in de baarmoeder. Je baby ondervindt geen last van de drijfring die rond zijn/haar nek bevestigd zit, omdat je baby zo goed als gewichtloos is onder water. De drijfring ondersteunt je baby bij zijn kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd. De drijfring zit los rond de nek van je baby en eenmaal in het water kan je baby vrij bewegen. Deze vrijheid is heerlijk voor je baby en op geen andere manier te ervaren!

 

Onderzoek toont aan dat hydrotherapie helpt om de mentale en fysieke ontwikkeling van je baby te ondersteunen en de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. Hydrotherapie ondersteunt de mentale en fysieke ontwikkeling van jouw baby. Hoe meer je baby zijn hersenen en spieren zal gebruiken, hoe sterker ze zullen groeien. Terwijl je baby in het water trappelt, zullen de kleine schommelende golven die hij/zij creëert helpen om de balans en coördinatie van het lichaam te verbeteren en uiteindelijk het vermogen om te kruipen, lopen en zwemmen ondersteunen.

 

Tijdens de sessie blijf je als ouder te allen tijden bij je baby en zit/sta je naast het bad om je baby aan te moedigen. Het floaten is heel intensief voor baby’s en duurt daarom maximaal 30 minuten. Wanneer je baby voor de eerste keer komt kan het zijn dat je baby het niet langer volhoudt dan 10 minuten, maar ook dat is al een hele prestatie! Wanneer je baby vaker komt vergroot dit de gewenning en kan je baby tot 30 minuten floaten. De sessies zijn niet te vergelijken met het thuis in bad doen. De ervaring leert dat wanneer een baby op de juiste wijze in het water wordt geïntroduceerd hij/zij het floaten als heel fijn kan ervaren. En vaak vindt je baby thuis baden dan een stuk fijner.

 

Hoe ziet een sessie eruit?

  • Welkom en aanvang sessie

Jullie worden 15 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan. Vervolgens krijg je een kleine rondleiding door het pand en uitleg over de Baby Spa ruimte. Hierna mag je de baby uitkleden op de commode. Wij hebben een hippe zwemluier voor je, die je nu aan kunt doen. Onze zwemluiers zijn wasbaar en aan te passen aan elke maat.

  • Het floaten

Zodra je kindje een zwemluiertje aan heeft en rustig en comfortabel is, is het tijd om te gaan floaten. Je kleintje krijgt een speciale drijfband om, zodat hij of zij vrij kan bewegen in het water. Onze drijfbanden zijn volledig veilig en voldoen aan veiligheidseisen.

Het floaten vindt plaats in een van onze speciale baby jacuzzi’s. Alles gaat onder begeleiding van een professional.

  • Klaar met floaten

Na 10 tot 30 minuten is de baby klaar met floaten. Het wordt dan vaak te zwaar of de baby wordt onrustig. We gaan terug naar de commode en wikkelen de baby in een zachte, warme badcape.

 

De spa-sessie extra ontspannen afsluiten? Ga dan voor het ‘Float & Massage’ arrangement. Je baby krijgt dan na de floating sessie nog een heerlijke babymassage en gaat geheel ontspannen en rozig naar huis.

 

Voordelen van floaten

 

Floaten bevordert zowel de emotionele als de lichamelijke ontwikkeling van je baby.
Wat voordelen op een rij:

  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen
  • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme.
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je kleintje.
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.

 


Contact

Zuxx Mommy & Baby Spa Purmerend

Venediën 25A

1441 AK Purmerend

spa@zuxxgeboortezorg.nl

0299-748029

 

Zuxx Mommy & Baby Spa Hoorn

Veemarkt 19

1621 JA Hoorn

spa@zuxxgeboortezorg.nl

0229-745397

Zuxx Mommy & Baby Spa is onderdeel van: